W255H in CP Plus display or no more symbols in display after reset

You see the warning message “W255H” on your CP plus display and cannot control your heating anymore?
This primarily indicates a connection problem between the CP plus and the heating. In this state, commands entered cannot be transmitted or cannot be transmitted correctly.

Attention!
A reset is not used to delete an error, but corresponds to an initialisation, i.e. a device search.
If the reset is carried out while there is a connection problem to the heating, the heating menu is completely lost. Only the time and the setup symbol remain.

Two factors can be considered as causes of the connection problem:

  1. 12 V power supply

Communication is only possible if the heater is powered in addition to the control unit. If this is not the case, the CP plus responds with the message W255H.
Please check the heating fuse in your electrical block as well as the fuse on the control board of the heating (Combi) or in the supply line (Varioheat). Replace a defective fuse if necessary.

Note: In our installation instructions, we recommend installing our units on permanent plus.
This means that the power supply to our units cannot be switched off by the central control element (main panel). There should be a permanent connection via the electrical block to the body battery.

  1. TIN connection cable

The TIN cable is used to transmit commands from the control panel to the heater. If this connection is interrupted, the CP plus responds with the message W255H.
Please check whether the plug of the TIN cable is correctly seated in the socket on both the control element and the control board of the heater.


As soon as the cause is eliminated, the warning message disappears automatically from the display.

2 thoughts on “W255H in CP Plus display or no more symbols in display after reset

    • Hello Moises,
      please check if the tin cable between the heater and the control panel is plugged in correctly. Also make sure, that the heater is connected to 12V.
      Then try resetting the control panel again. Provided the connection and power supply is given, the menu should appear again.

      Many greetings
      Magdalena
      -Service Center-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *